Friday, June 3, 2016

20 απίστευτα μέρη στον κόσμο

Γράφτηκε από τον Τάσο Δούση για το Travellers ICONS Ιουνίου 2016

Λοιπόν, σήμερα με έπιασε η νοσταλγική μου διάθεση και θα σας κάνω μια μικρή περιήγηση σε 20 πραγματικά απίστευτα σημεία του πλανήτη που σε εντυπωσιάζουν για την ιδιαιτερότητά τους, το χρώμα, το σχήμα, την ομορφιά και για κάτι πάρα πολύ σημαντικό: όταν τα αντικρίσεις, σου είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι υπάρχουν πραγματικά.

1. Φαράγγι της Αντιλόπης, ΗΠΑ.
Βρίσκεται στη γη των Ινδιάνων Ναβάχο, στην Αριζόνα. Μοιάζει με ...
έναν σμιλεμένο ζωγραφικό πίνακα. Μετά το Γκραν Κάνυον είναι το δεύτερο σε επισκεψιμότητα.
2. Σαγκάνο, ένα δάσος από μπαμπού.
Βρίσκεται στην πανέμορφη πόλη του Κιότο και λένε πως είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά τοπία ολόκληρης της Ιαπωνίας. Αυτό που σε καθηλώνει είναι ο ήχος που φέρνει στα αυτιά σου ο άνεμος όταν διαπερνά τα λεπτά και πανύψηλα μπαμπού.

3. Black Forest, Γερμανία.
Είναι στη Βυρτεμβέργη, νοτιοδυτικά της Γερμανίας. Δίπλα του περνά ο ποταμός Ρήνος. Έχει μήκος το συγκεκριμένο δάσος 160 χλμ. και πλάτος περίπου 60. Η ονομασία «Μαύρο Δάσος» προέρχεται από τους Ρωμαίους, καθώς είναι τόσο πυκνό που δεν περνά καθόλου φως, με αποτέλεσμα να επικρατεί πάντα σκοτάδι.

4. Σπήλαιο Σον Ντόονγκ, Βιετνάμ.
Είναι στην πραγματικότητα το μεγαλύτερο σπήλαιο στον κόσμο και το λατρεύουν όλοι οι φανατικοί της σπηλαιολογίας. Το ιδιαίτερο στο συγκεκριμένο σπήλαιο είναι ότι οι εξερευνητές δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν ακόμη και σήμερα μέχρι το τέρμα του. Γιατί; Διότι είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο και δεν ξέρουμε πού τελειώνει.

5. Λίμνη Χίλιερ, Αυστραλία.
Είναι η μοναδική λίμνη στον κόσμο που το χρώμα του νερού της είναι ροζ. Ναι, διαβάσατε σωστά. Ροζ. Θα τη συναντήσετε στη δυτική Αυστραλία, στο Middle Island. Φυσικά, δεν υπάρχει τίποτα παρόμοιο στον κόσμο.

6. Σπήλαια Πάγου Μέντενχολ, Τζούνο, Αλάσκα.
Παραπάνω σας έγραψα για το μεγαλύτερο σπήλαιο στον κόσμο, στην Αλάσκα θα δείτε το πιο όμορφο γρανιτένιο σπήλαιο πάγου που υπάρχει. Εάν ποτέ βρεθείτε εκεί, θα εντυπωσιαστείτε από τις μικρές λίμνες που σχηματίζονται μέσα στο σπήλαιο από τα νερά που λιώνουν και τρέχουν στις κοιλότητες του σπηλαίου από τους τεράστιους βράχους.

7. Όρος Ροράιμα, νότια Αμερική.
Εδώ θα δούμε το μοναδικό βουνό στον κόσμο το οποίο δεν έχει κορυφή. Φτάνει τα 2.810 μ., είναι το υψηλότερο επίπεδο βουνό στην οροσειρά Πακαράιμα και ανακαλύφθηκε από έναν Άγγλο εξερευνητή. Μάλιστα, σε ένα συγκεκριμένο σημείο του βουνού, χωρίς κορυφή, οριοθετούνται τα σύνορα Βενεζουέλας, Βραζιλίας και Γουιάνας.

8. Παμούκαλε, Τουρκία.
Στα τούρκικα σημαίνει «κάστρο από βαμβάκι». Είναι μια πανέμορφη φυσική τοποθεσία στη νοτιοδυτική Τουρκία, φοβερό τουριστικό αξιοθέατο, όπου σε ένα βουνό ασβεστόλιθου σχηματίζονται μικρές και μεγάλες φυσικές πισίνες, απ' όπου αναβλύζει ιαματικό νερό. Το κατάλευκο χρώμα η περιοχή το παίρνει από την τραβερτίνη, το είδος του ασβεστόλιθου που είναι πιο λευκό από όλα τ' άλλα.

9. Λίμνη (με κερασιές) Σακούρα, Ιαπωνία.
Το έχετε δει σίγουρα σε ιαπωνικές ταινίες. Είναι οι περίφημες ροζ κερασιές που ανθίζουν τον Μάρτιο στα μεγάλα πάρκα της Ιαπωνίας. Το χρώμα που δίνουν, όταν καθρεφτίζονται στις λίμνες, είναι πανέμορφο.

10. Βουνά Τιανζί, Κίνα.
Εδώ μιλάμε για έργο της φύσης. Έργο όμως που δεν θα μπορούσε να το φανταστεί ούτε ο μεγαλύτερος τεχνίτης. Πρόκειται για λεπτά, πανύψηλα βουνά τα οποία είναι καλυμμένα κυριολεκτικά από πεύκα. Είναι σαν μικρές λωρίδες, σαν μπηγμένες καρφίτσες πάνω σε τεράστιες επιφάνειες πεύκων. Κάτω από τα βουνά υπάρχουν αμέτρητες κοιλάδες στις οποίες τρέχουν καταρράκτες που παρασύρουν νεκρά πεύκα και καθαρίζουν όλο το σύστημα της πανίδας.

Δυστυχώς, ο χώρος δεν μου φτάνει για να σας κάνω περιγραφή και των υπόλοιπων 10 σημείων, επειδή όμως δεν θέλω να τα χάσετε, θα σας αναφέρω μόνο τους τίτλους και μπείτε στο travelstyle.gr για να τα αναζητήσετε.
11. Τούνελ της Αγάπης, Ουκρανία.
12. Λίμνη Βαϊκάλη, Σιβηρία.
13. Πάρκο Λουλουδιών, Ασικάγκα, Ιαπωνία.
14. Κάλα Λίλι Βάλεϊ, Καλιφόρνια, η κοιλάδα με τους κρίνους.
15. Γαλάζιο Σπήλαιο, Καστελόριζο.
16. Λίμνη Σάνγκρι Λα, Πακιστάν.
17. Λίμνη Χάμιλτον, Τέξας, ΗΠΑ.
18. Πάρκο Τακινούε, Ιαπωνία.
19. Κόκκινη Παραλία, Κίνα.
20. Πάρκο Χιτάτσι, Ιαπωνία.

Είκοσι μέρη στον κόσμο που όμοιά τους δεν υπάρχουν πουθενά, μα πουθενά. Απολαύστε τα και, αν βρεθείτε τουλάχιστον στα μισά από αυτά, θα είστε τυχεροί ταξιδιώτες.

Δημοφιλεις αναρτησεις