Wednesday, July 15, 2015

Γιατί η Μύκονος είναι καλύτερη από την Ίµπιζα!

Γράφτηκε από τον Τάσο Δούση για το Mykonos magazine 2015

Δεν το λέω τώρα αλλά εδώ και µια δεκαετία: η Μύκονος όχι µόνο είναι καλύτερη από την Ίµπιζα αλλά την αφήνει πίσω έτη φωτός. Όχι, δεν είµαι υπερβολικός, χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται και τα δύο θέρετρα απλά δεν...  ξαναπατάνε ποτέ στην Ίµπιζα. Στο marketing είναι φοβεροί στην Ισπανία, αλλά ο τουρίστας-ταξιδιώτης που έχει επισκεφθεί και τα δύο νησιά βλέπει µε τα ίδια του τα µάτια τη διαφορά!

Πρώτα απ’ όλα, η Μύκονος έχει διατηρήσει σε ποσοστό σχεδόν 99% την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του νησιού. Είναι απίστευτο και µοναδικό για ένα νησί µε τόσο µεγάλη ανάπτυξη να µην έχουν φτιαχτεί ξενοδοχεία εκτρώµατα-πολυκατοικίες. Η Χώρα της Μυκόνου είναι ένα από τα οµορφότερα µέρη του πλανήτη, µε κρυφά σηµεία που γοητεύουν πρωί και βράδυ. Η διασκέδαση στο νησί είναι γήινη, δεν υπάρχουν τα clubs των 5.000 ατόµων µε τα ναρκωτικά και τους µεθυσµένους Άγγλους τουρίστες. Το επίπεδο των τουριστών είναι high class, και δεν µιλώ µόνο για πλούσιους. Μιλώ για ανθρώπους ποιότητας, που αγαπούν το νησί διαχρονικά και ξέρουν να ζουν µακριά από τα πολυσύχναστα στέκια – ναι, υπάρχουν και τέτοια. Η Μύκονος µπορεί να φαίνεται –σε αυτούς που δεν ξέρουν– «φαντεζί», για λίγους και εκλεκτούς. Στην πραγµατικότητα, όµως, είναι το νησί για εκείνους που λατρεύουν το διαφορετικό. Για εκείνους που επιλέγουν ταυτόχρονα και την κοσµική ζωή και τη µοναξιά της Φτελιάς, και την παραλία του Nammos και την παραλία του Φωκού, όπου δεν υπάρχει οµπρέλα ούτε για δείγµα. Η Μύκονος ξεχωρίζει διότι είναι ένα εξαιρετικά όµορφο, παραδοσιακό νησί που δίνει επιλογές στον κροίσο, αλλά και σε αυτόν που έχει ένα µέσο εισόδηµα. Αυτό που δεν ανέχεται το συγκεκριµένο νησί είναι το κιτς, το βλαχοδήθεν, το κακόγουστο, το φτηνιάρικο, το µίζερο, το all inclusive, τις ορδές των µπεκρήδων τουριστών... όλα αυτά, δηλαδή, που έχει σε µεγάλο βαθµό η Ίµπιζα.

Η Μύκονος είναι το οµορφότερο µέρος για διακοπές στον πλανήτη... και εµείς το δείχνουµε µε τη φετινή µας έκδοση – για 10η χρονιά! Νοµίζω ότι κρατάτε στα χέρια σας το καλύτερο περιοδικό που εκδόθηκε ποτέ για το νησί. Βάλαµε τα δυνατά µας, ξεπεράσαµε τους εαυτούς µας, για να εκπλήξουµε θετικά και τους Μυκονιάτες αλλά και τους τουρίστες.

Καλή ανάγνωση και καλή διασκέδαση!!!

Δημοφιλεις αναρτησεις